Bureau Blauw-Historisch Onderzoek

Andere activiteiten

'Behoud de essentie'

Als afgeleide van haar historisch werk levert Maili Blauw analyses van actuele gegevens en thema's. Ook daarbij draait het om samenvatten, structureren en toegankelijk maken van grote hoeveelheden informatie. Ontdoe u van onnodige ballast en behoud de essentie.

  • Structureren en toegankelijk samenvatten van grote hoeveelheden informatie
  • Geheugensteuntjes maken voor het vasthouden van kennis in uw organisatie
  • Een fris geluid laten horen
  • Bouwstenen leveren voor uw eigen onderzoek

Structureren en toegankelijk samenvatten
Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vertroebelen de details het zicht op het grote geheel? Bent u een expert die vooral inhoudelijk betrokken is en met schrijven vastloopt? Maili Blauw analyseert en structureert grote hoeveelheden schriftelijke en mondelinge informatie en levert een toegankelijke en heldere tekst.

Geheugensteuntjes
Reikt het geheugen van uw organisatie maar enkele jaren terug? Gaat er te veel kennis verloren bij vertrek van medewerkers? Moet uw organisatie het wiel steeds opnieuw uitvinden?
Maili Blauw maakt geheugensteuntjes voor uw bedrijf of organisatie. Uit uw eigen dossier haalt zij de kern zodat u die kunt vasthouden en overdragen.

Fris geluid
Snakt u naar het aanboren van nieuwe kennis? Zoekt u aanvullende informatie op uw dossier? Bent u beleidsmoe en wilt u dat een buitenstaander meekijkt? Verlangt u naar een verstandig tegengeluid?
Maili Blauw verdiept zich in uw dossiers en draagt aanvullende informatie aan. Zij zet u op een ander denkspoor met behulp van uw eigen dossier en publicaties van anderen.

Bouwstenen
Wilt u geen compleet boek of artikel, maar een bijdrage aan uw eigen onderzoek? Zoekt u hulp bij het ordenen van uw materiaal en de structuur van uw project?
Maili Blauw levert deelonderzoeken voor uw eigen project, zij adviseert u over het samenstellen van een boek of artikel en helpt u schrappen.